"je jedno na jaké straně stojíte důležité je jít rovně..."

Velmi drahá Komedie aneb DSSS a Vandas v Havířově

28.09.2011 06:07

 

Nemohu se nedotknout palčivého tématu a to strany DSSS a potažmo tedy našeho malého/velkého Vandase.

Jak plyne čas, tak i noshledi páně Vandasovy vycítily vhodnou dobu uplatnit svou stranickou jednoduchou rétoriku i v Havířově. Kde si díky medializaci zřejmého zájmu nastěhovat do Klícek RPG naše tzv. nepříspusobivé občany mohla tato strana za agitovat mezi prostým lidem .

O složení při této demonstraci by se dalo napsat, asi toto modní přehlídka semišově upravených hlav sem tam se zlehka lesknoucích v modních kreacích od renomovaných firem jako Lonsdale a Everlast . Sem tam i nějaké extra tričko s upřímně myšlenými náměty jako bílá noc a podobné určitě nerasistické hesla. K tomu všemu Antikonfliktní tým v Sedmi členech dále pořádková policie schovaná v zálohách plus pár hochů jako demonstrace policejní přítomnosti.Plus naše Městská policie o pár lidech zato s kamerou na stativu. Celkem i s hochy neuniformovanými v davu s fotoaparáty pod bundou tam bylo cca 400 lidí maximálně.

Po krátkém, ale za to pozorném poslechu zpovědi p.Vandase o tom jak mu stát šlape na paty a že je on vlastně hodný kluk a netouží být ničím jiným než nástrojem černo-bílé spravedlnosti a rovnosti ve státě. Přišli na řadu i témata kde mnohá slova nebyli ani vyřčeny jen naznačeny snad pro přítomnost policejních a i jiných kamer.Proklamované problematiky a jejich systematičnost směřující podle mého k zvýšení xenofobie a rasové nenávisti nabírali na obrátkách stejně, jako ovace příznivců strany DSSS, kteří se ne zřídka podobají Holšanům pseudofandům fotbalu myslím, že při detailním pohledu by si policie dala mnohé do hromady. Já si taky dával dohromady souvislosti v jednoduchosti projevů jeho emočního podbarvení a zároveň v populismu jaký používá pan Vandas k strhnutí masy.A nebezpečně mě to připomíná že i Historie se může opakovat.Jelikož když doba přeje takovým řečníkům lidé zapomínají na soudnost a uchylují se k jednoduchým řešením, které bohužel nebývají vždy správné a jak kdysi zpívala skupina Orlík trefně „když mají lidi hlad a nemají co žrát přijde nějakej debil a začne burcovat“.............

Toto přesně sedí využít nenávisti k zvýhodněným menšinám a potlačovaného strachu ze státní mašinérie, která vede lidi schovávat za takové skupiny ani mě nepřekvapilo, že na této demonstraci jsem potkal i lidi kteří se kdysi angažovali v éře pana Sládka a jeho pravicových Republikánů. Vesele se tloukli po ramenou evidentně staří známí. Jako stejně známe a otřepané jednoduché hesla nahrazují politický program strany, nikde žádné řešení jen tupé direktiva typu vyhodíme zakážeme nenecháme a podobně dobře se to poslouchá, ale hůře se to dá v pestrobarvném světě názorů a zájmových skupin dělat tak jak si to p.Vandas a strana DSSS představuje.

Tak mě napadá že snad mladíci z toho vyrostou začnou se věnovat holkám a né vyhledáváním šarvátek a problému snad jim to to dojde, jak mnohým přívržencům kdysi hojně zastoupené mládeže v naci-hnutí, kteří pomalu vymizeli jen tu a tam se najdou postavy které setrvali v názorech postojích a za dobu co je znám jen zlehka zmodernily, šatník který ale i tak poukazuje na příslušnost k jistému myšlenkovému směru. Snad tedy neporoste v Havířově líheň takového hnutí snad lidskost v každém z nás přetlačí zbytečnou touhu nenávidět a shazovat i své problémy na lidi kteří s tím mnoho nenadělají neb systém jim dává prostor ukazuje kam až mohou zajít když zákon umožňuje dvojí pohled na věc.

 

Bandita

 

Vyhledávání

Kontakt