"je jedno na jaké straně stojíte důležité je jít rovně..."

Průmyslový despotismus

25.09.2011 07:05

 

Průmyslový despotismus.

 

 

Nějak tak se mi jeví v poslední době směr, kterým se naše republika vydává. MŽP je v rukou člověka, kterému není cizí průmyslové loby a co více to vypadá, že tento člověk žije v zajetí průmyslu je pro mě nepochopitelné, jak se takto profilovaná persona mohla dostat na tento post, snad je kdyby ODS cíleně takového morálního zhýralce bez kousku empatie mohla dosadit na toto místo. Bohužel jak mě zkušenosti nutí hledám za vším nějaký záměr a vyplácí se to . Bohužel to skoro hraničí se stihomamem a rozhodně to přispívá sem tam i k depresím.

Ale zpátky k tématu Průmyslový despotizmus.

O významu slova despotismus nebo despota asi netřeba přemítat ovšem pro osvětlení mojí myšlenky raději vysvětlím i tento notoricky známý pojem.

Podle slovníku cizích slov se jedná o neomezeného vládce, tyrana, panovačného a krutého člověka.

Výraz Průmyslový despotizmus odráží směr politicko-ekonomický, který přivádí náš stát tam kde evidentně směřujeme jednoduše jde o to že spousty rozhodování uvnitř státního aparátu už přímo ovlnivňuji lobbistické skupiny, které mají pouze jeden cíl a to je vlastní profit průmyslových korporací které vyvíjejí činnost na našem území. A jelikož hrabivost a touha po moci tlačená notnou dávkou kariérismu, která je už snad jediným stimulem pro činnost v politice u nás mají tyto skupiny skoro až nepředstavitelnou moc hýbat lidmi a jejich osudy v ČR.

Celý tento marasmus započal těsně za zvýšenou aktivitou lidí a neziskových organizací co do tlaku na zlepšení situace s životním prostředím kde si korporátní potentáti uvědomily, že tu jsou dvě možnosti omezit zisky a zasadit o zlepšení nebo přitlačit na páku politické nenažranosti a bezduchosti systému trhu s prací u nás. Ta levnější varianta vyhrála ono podpořit pár lidí co bez kousku studu prodají budoucnost tisícům dětí je levnější než se postarat o to aby ty děti mohly tady bez bázně rodičů vyrůstat. A tak se cpou peníze politickým stranám na kampaně a vyvíjí se spojeně mediální tlak na lidi co do nárůstu možných pracovních příležitostí a podobně. Jenže opak je pravdou zas a jenom vydělají ti kteří sedí na vrcholu pyramidy korporátních spolků nikdy nikde nezbude dost na spokojený život a už vůbec ne na jakousi kompenzaci lidem, kteří v tom hnusu toxické žumpy Evropy jsou nuceni žít. Když už pod těmi gangsterskými spolky nemusí třeba pracovat.

 

 

Průmyslový despotizmus v praxi.

 

Aby jste si nemysleli, že tady jen tak kydám špínu ukážu vám, jak to s tím Průmyslovým Despotizmem je v praxi ve vztahu ke každému z nás.

Příklad jedna : Omezení IRZ.

Jak už jsem ne jednou psal Irz je Integrovaný registr znečišťovatelů a. Funguje zde od roku 2004, v tomto registru se sdružují data od všech producentů různých odpadů formou znečišťujících látek, které produkují při výrobě.Ať už formou emisí do ovzduší nebo produkcí a vypouštěním odpadních vod a podobně. Díky tomuto registru máme křišťálově čistý přehled o temné stránce průmyslu a o situaci našeho životního prostoru kolem nás.

Vzhledem k tlaku veřejnosti a ekologických organizací ve spojitosti s neustále se zhoršujícím stavem ovzduší a ekologickými zátěžemi vůbec. Se rozhodlo MPO(Ministerstvo průmyslu a obchodu) rázně osekat IRZ a to prý kvůli lepší konkurence schopnosti průmyslu u nás a nad normativnosti registru IRZ. O tom že zde potřebujeme tento systém se můžeme přesvědčit v mnoha kauzách kde tyto data mohou být použity jako silné argumenty a tak pro pohodlí Průmyslových korporací a nedbaje osudu lidí nám tyto Argumenty chtějí vzít z rukou. Sebrat ekologickým organizacím tyto data je jasný krok k umlčení a oslabení snah o řešení problematik kde třeba v MSK trpí celý kraj enormním smogovými situacemi, odborníci poukazují na 80%podíl průmyslu na znečištění a přesto tam průmysl hraje prim. Nikoho snad nepřekvapuje že tato myšlenka našla zastánce i v Ministrovi životního prostředí pana Chalupy. A že z ůst ze kterých vyšel tento blud vyšli i jiné např. O nutnosti změny zákona která by umožnila vyvlastňovat pozemky za účelem těžby a podobné výplody.

 

Případ dvě: Emisní povolenky.

S úžasem jsem si přečetl že náš pan ministr Chalupa je vlastně takový průmyslový Santa a tak našim čmoudům a travičům všeho druhu poskytl letmost, jako dárek povolenky na kterých jen ČEZ uspořil do svého chudého rozpočtu cca 26 ano 26 miliard Korun. Ještě že naše ČEZká republika si může dovolit být tak štědrá obzvláště tam kde smrdí korunou a firmy jsou permanentě v miliardových ztrátách. Oproti tomu, ale přichází s nápadem jak ubrat nenažraným dělníkům , domácnostem a o penězi překypujících malých a středních firmách ani nemluvě. Vše formou nové   uhlíkové daně. Taky vám to vůbec nepřipadá zvrácené ?

Toto jsou prosím jenom střípky obludné mozaiky, která má potichu pohltit poslední zbytky volného prostoru pro lidi. Toto vše jsou spojené tahy které nás mají zavést k naprosté beznaději a nemožnosti vymanit se osudu. Vždyť je načase aby tady zavládl ten kapitalismus ne aby si tady stát řídily lidé z ulice vyděračské spolky či ekoteroristé. Toto je svět podle Chalupy – Kocura a dalších úředníčků výkonné moci co žijí v zajetí průmyslu. Jen mě zajímá jaká Trafika či zlatá Klícka pro tyto pány zatím stojí co je pobídkou, aby člověk Zapoměl na osudy lidí, které se ukrývají pod jejich rozhodnutím. A jelikož evidentně není na ministerstvech slyšet ani vidět co se děje mezi prostým lidem bude načase častěji navštěvovat ministerstva v hojném počtu, aby se novodobí despotové přesvědčily, že jsme jim to vůbec nespolkly. Bohužel už není čas zůstat stát a civět je ten správný čas to začít oplácet.

Bandita-cz

Vyhledávání

Kontakt