"je jedno na jaké straně stojíte důležité je jít rovně..."

ČISTÝ VZDUCH V OSTRAVĚ imponuje i filmaře ze zahraničí.

13.10.2011 06:22

 

OKOLO KOMÍNÁ GLOSY Z HAVÍŘOVA

 

ČISTÝ VZDUCH V OSTRAVĚ imponuje i filmaře ze zahraničí.

 

Link na film:https://www.youtube.com/watch?v=7956d8O1UoU&feature=share

 

Nedávno se ke mě dostala informace o natočeném filmu o Ostravě a ovzduší ve spojitosti s Lakšmi Mittalem občanem UK Indického původu.

Nebylo to žádnou novinkou, protože jsem věděl, jak již o natáčení samotném tak o chystaném vysílání.Ještě že ty kanály fungují správně.

Daleko více než známá fakta v dokumentu, mě oslnily reakce na film byť nebyl vysílán v ČR ale pouze na tv UK nejvíce svého chlebodárce bránily odbory v hutích, zřejmě dle odborářských příruček ani jinak nelze od toho jsou odbory aby bránily zaměstnavatele.Proto si je vlastně platí zaměstnanci.

Ano firma se snaží a stále investuje tu do toho tu do tam toho, ale výsledky jsou přes všechny deklarované snahy stejné. Za pomocí IRZ který se despota Chalupa snaží s Kocurem zdevastovat na nic nevypovídající torzo dat se hravě dozvíte že Mittal opět vede co do polétavého prachu PM10 s 831 597 kg přesto tvrdí opak. V závěsu za ním jsou tradičně Třinecké železárny 667 439 kg PM10. Přesto Mittal hraje prim a je třeba na něj ukazovat prstem a to i v televizi.Tyto alarmující čísla vypovídají o závažnosti situace, kruté pravdě a nejvíce o tom proč Chalupa a Kocur plus další Klausisté tlačí na umlčení právě těchto nástrojů jako IRZ.

Po PR akci odprašujeme Mittal potřeboval tuto ránu nejméně byť se u nás pořad nevysílal zvedá vlnu vášní i u lidí zde jelikož díky Internetu tvorba nemá hranic ani omezení. A tak velkohubé sakra drahé akce ztrácejí na lesku a skutečné dopady činnosti jsou zase na povrchu.

Podle mého pohled co se zde naskytl pro lidí co to tu točily musel být zarážejícím neskutečným stavem a tento dojem se nese celým Filmem. Nic není nadsazeno příběhy jsou skutečné a dopady na lidi jsou reálným odrazem života ve zmiňovaných lokalitách. Snad pro tuto přímočarost sdělení bez obalu tento dokument působí v zemi Lakšmiho jako dosti negativní reklama pro celou Británii vždyť tento kolektivní travič z Ostravska je jejím občanem.

Lakšmi si z tohoto poučení zřejmě nic nevezme, snad jen přitlačil na odbory pohrozil likvidací provozu o čemž se živě diskutuje podle zpráv i na Huti samotné. Lidi okolo žijící a organizace činné v ekologii umlčí pan Ministr Chalupa s Kocurem ruku v ruce sami a jistě Lakšmimu přihrají, jako kompenzaci přínosu pro kraj(přes 800 000 kg PM10) další emisní povolenky zdarma, aby ho to ubohé podnikání hraničící se sociálními službami v regionu tolik v kapse netlačilo.

 

Bandita-cz/Green Shot

Vyhledávání

Kontakt