"je jedno na jaké straně stojíte důležité je jít rovně..."

Budeme světoví ?

30.10.2011 08:15

 

 

Aneb McDonalds ve městě Havíř-OFF

 

K hyperslastím v neředěné podobě, jak nám poskytuje naše město, přibude další z top korporátních šílenství a to McDonalds.

 

Ano, konečně se mnozí dočkají dobrůtek z Mekáče, nebudou muset jezdit za ním do Ostravy či jinde.

Konečně něco z moře zmrzlých kuřat „30 milionů ptáků ročně –  z toho je 60% dovezeno ve zmraženém stavu z Brazílie. Dalších 9% přichází s Thajska a 30% z Holandska. „ najde hnízdečko v žaludcích lačnících Havířovanů.

 

Kde vyroste svatostánek Fast-foodových radovánek ? Nepochopitelně u haly Slavie na zeleném prostranství, které je jistě také trnem v oku investorům a estétům, kteří slepě profanují tyto záměry a obludné stavby.

Nechci se tady zabývat McDonald šílenstvím, negativy této společnosti ani nechci bilancovat s PR akcemi McDonald, kde tu a tam vtlačí nějaké mizivé procento ze zisku, jako že na charitu.Nechci se pitvat proč a kam mizely pralesy. Co se krmí sojovými boby , které tam místo stromů a bujaré fauny i flory sadili a sadí i teď. Je toho mnoho, toto téma vydalo i na knihy, já jej zde v plné míře jistě neobsáhnu.

Jde mi spíše o to proč.

 

I když nejsem vegetarián ani vegan v těchto dobrůtkách mnoho dobrého nevidím. Nevidím nic dobrého v McDonald kultuře a už vůbec si nemyslím, že nejsme světoví když tu ten Mekáč nemáme. Vždyť je až zarážející, kde všude McDonald je. (U polárního kruhu a podobně!)

Copak každé město podlehne šílenství a vtlačí si tuto společnost do svého města? Buďme světoví tím že si ho tu nepozveme. Přeci odmítnout společnost, která se obrovskou měrou mnoha způsoby zasazuje za devastaci přírody ve Světovém měřítku to je přeci světový počin hodný chvály.

Jenže tu je ale....

Ale přeci lidi chtějí McDonalda, tak proč lidem z ulice nedopřát takových radovánek? Vždyť se na tom dá i populisticky vydělat. A možná takto, ano tento politik (či politická strana za vlády na radnici) konečně přinesl(a) do Havířova vytouženou Mekku Fast-foodového šílenství na světě. Podílí se tak na růstu města a dělá něco pro občany …

Ano mezi jinými pro mnohé neviditelnými a zbytečnými počiny je tento obrovský a viditelný stejně - jak je velká tahle mašina na peníze. A proto hurá do toho. Proti jdou jen blbci a extra aktivisti, anarchisti, ekoteroristi a jiná asociálně smýšlející banda. Jenže stejně jak jej tady mnozí chtějí, ho stejně dobře nikdo do teď nepotřeboval. Poradili jsme si tu i bez něj.

 

Je mnoho lidí, kteří to vidí podobně ne-li stejně. Víme všichni svorně, že ani Bandita ani nikdo osobně nezatočí s tímto monstrem, jde spíše o to, že výrazem názoru a boje je i nepodporovat takovéto společnosti a to tím, že se nebudete podílet na jejich astronomických ziscích. A to tím, že prostě nepřispějete do jejich kasy. Je to jednoduché, nic vás to nestojí ba naopak ušetříte peníze a v mnohém přispějete i svému zdraví, takto společnou snahou se dají omezovat zisky a zastavovat takováto šílenství.

 

Nebylo by fajn kdyby si tu McDonald strhl malou ostudu, kdyby pro mizernou návštěvnost odtáhl pryč. No nebylo by fajn být takto tím nejsvětovějším městem na celém širém světě. Jo tak v tomto případě buďme klidně světoví .

 

 

Bandita/okolo komína



 

Vyhledávání

Kontakt