"je jedno na jaké straně stojíte důležité je jít rovně..."

Už ani CHKO si nemůže být jisto svou budoucností.

15.09.2011 06:19

 

Už ani CHKO si nemůže být jisto svou budoucností.

Naprosto zvrácenou Energetickou strategii představilo MPO pana Kocurka, který po neutuchající společné snaze s ministrem Chalupou o devastaci systému IRZ. Přichází s koncepcí Energetické strategie kde se podle mého mimo tendence ve světě obracíme k Jádru a k tomu podpoříme další těžbu nerostných surovin o co hůře jedná se o těžbu v malebných Beskydech, které jsou zde v Ostravské pánvi malou oázou klidu a přírody mezi lesem komínů a těžebních věží. Z hlavy tohoto pána už vyšlo mnohé např. I podpora možností vyvlastňování lidí v souvislosti s těžbou uhlí a mnohé další nápady podobného ražení.

A tak nám tady vyrostl další strašák ve formě devastace přírodního bohatství. V místech kde se pomalu vrací divočina v lokalitách revíru rysů a Medvěda včetně vlčích smeček tam poroste nový areál OKD. Když polknu slova hrubšího zrna napadá mě jen myšlenka o Lidské rase v přirovnání k plísni v petriho misce. „Množí se rychle polyká vše co ji přijde pod ruku.Když dojde k hraně Petriho misky nezbude ji nic jiného než začít žrát sama sebe nebo uhynout

Pro mě a i jiné nepochopitelně místo všeobecné snahy o omezení spotřeby fosilních paliv , hodláme urvat další nemalý kus země a převrátit jej dokonale na ruby,  jak už to OKD předvedla na spoustě míst v MSK. 1,6 miliard tun uhlí je dostatečný důvod pro kamarádšoft a průmyslovou loby uvnitř státu a tak tlak na tuto činnost po pár odmlkách našel své posluchače a protagonisty. Ujišťování stylu „jde jen o koncept“ nebo podobná slova z řad zástupců OKD mě vůbec nijak nepřesvědčí o tom, že by se moderní zlatokopové v saku vzdali,jakýchkoli možností drancovat přírodu a potažmo i lidi ve státě. Ono se to upeče nejdříve politicky v kuloárech mimo oči a uši obyčejných lidí,  protože je patrné, že na naše Beskydy jsme tady opravdu citliví . Tak realita hrozby těžby se projeví  až to bude mít kamarádšoft upečeno a nezbude prostor pro jaký koli smyslu plný odpor. Asi podobně, jak to zdařile MSK předvádí v případu mega spalovny v Karviné kde si Karviná odsouhlasí projekt za jehož realizaci veřejně si řekla o úplatu byť nazvanou Memorandem. Kdy potom jako odvolací orgán v této věci působí další subjekt spjatý s schvalovaným projektem MSK, který je taktéž členem a.s. KIC odpady. A tak úředníčci v kancelářích poslušně schvalují to co jim přijde na stůl neb vůle moci je zřejmá a každý tady živí rodinu. Jak naložit s pokusy o občanskou neposlušnost předvedli bijecké party PČR na Šumavě, kde stejný morální zhýralec co nechal mlátit lidi v roce 2005 na CZEK-TEKU byl přizván k řešení situace v NP. Kde už těžko skryjí povahu kontra akcí policie tím ,že mydlili jen nemyslící feťáky.Že by ukázka výkonné moci v tom případě se tady máme na co těšit.

Zpátky k Beskydům, uhlí a MSK vůbec.

Když si dám do kontextu všechny na první pohled nesouvisející akce státu, úprava stavebního zákona-snaha o devastaci IRZ-útoky na majitelé RD místo řešení situace se znečišťovateli z řad průmyslu – povolení pro rozšiřování Ocelárny Mittal jako výraz vděku za akci Odprašujeme. Nelze než si nevšimnout,  že ne jen ministr Chalupa je v zajetí průmyslu.Ale to asi už i naše životy přímo zavisí na tom,  jak průmyslová loby zmítá státním aparátem. Copak jsme opravdu zralí jak banánové republiky považovat za svou jedinou devizu levnou pracovní sílu. A veškeré nerostné  a přírodní bohatství.Proč se nesnažíme jak jinde hledat ekvivalenty fosilních paliv proč se nesnažíme decentralizovat obchod s energií a teplem . Toto jsou problémy českého teplárenství a energetického čez-despotizmu nafouknutá bublina zisků která nedevastuje už jen rodinné rozpočty, ale takto už přímo ovlivňuje životní prostor a tak i životy lidí. Tak za teplo domova a rozsvícenou žárovku zaplatíte několikrát.Formou faktury-devastovanou přírodou-zničeným zdravím a vaše děti oproti teplé dečce přichází mnohdy o svou budoucnost.

Bandita-cz


 

Vyhledávání

Kontakt