"je jedno na jaké straně stojíte důležité je jít rovně..."

Světlé zítřky podle Chalupy/ aneb Ministr životního prostředí v zajetí průmyslu ....

14.09.2011 06:24

 

A máme vymalováno !

Když karieristický žvanil se do něčeho opře smrdí to jako vždy kulišárnou.

"Jak tento člověk stojí za obyčejnými lidmi a jejich právy ukázal jasně v kauze Šumava kde svou nečinností posvětil policejní praktiky.

Je nanás zda mu dáme druhou šanci zamést s lidmi ! "

 

Z pozice Ministra životního prostředí neustále přibývá tahů které se drží jeho rétoriky o ekoterorismu a další jeho oblíbené fráze o tom jak by tady měl zavládnout kapitalismus atd.Svět podle Chalupy by asi vypadal stylem kdy vyvolení vládnou a zbytek lůzy z ulice je jen pracovním nástrojem s maximálně pár lidskými právy jako voda – krmné směsi a 5 hodinový spánek a pak šup do továrny.

Od nové pracovní skupiny Lidé čekali zlepšení situace s ovzduším.

Jenže tady ministr se opět ukázal jako dokonalý stratég a napadl ty co se mohou jen nejméně bránit. Provozovatele lokálních topenišť. Které on spolu se svými nohsledy z řad kývačů a politické svoloče znovu nakrmil novými žvásty o tom,  jak největší čmoudi jsou ti z Rodinných Domů.

Těžko mě může pan ministr i přes své křišťálové úsměvy přesvědčit o tom,  že Benzo(A)Pyren Dioxiny a další persistentní látky obsažené ve smogu pocházejí z lokálních topenišť. Jelikož čtu jiné věci než stranické příručky je mi jasné i jako jiným, že za špatným ovzduším zde v Kraji stojí zejména průmysl a to skoro 80% podílu. Takže pan Mittal si vesele bude rozšiřovat Ocelárnu navzdory jeho neustálému trávení našich spoluobčanů pan Novák(MSK- ČSSD) si zde postaví vysněnou mega spalovnu, která přinese krom 60 000 tun odpadu ze spalovny i 500 kg těžkých kovů v emisích do ovzduší, ale lidem v prvé řadě polezeme do komínů abychom ukázali, že v této věci provádíme jakousi činnost. A jak dobře toto kidání je prodejné v médiích se můžeme přesvědčit sami. Kdyby to bylo myšleno opravdu upřímně proč z připravované nepojednávané novely zákona nejdříve odstranily stať o kontrolách lokálních topenišť ?!

K tomu všemu nezapomněl upozornit na fakta proč chce v toxi žumpě Evropy potopit IRZ(integrovaný registr znečišťovatelů) nad normativnost našeho systému je tady,ale pane ministře na místě vzhledem k dlouhodobě(historicky) špatnému stavu s ovzduším – kvalitou vypouštěných vod a odpadech produkovaných průmyslem a tak se tedy stáváte pane ministře více než dobrým nástrojem pro novodobé otrokáře doby, jako Mittal a podobné společnosti, které ždímají ne jen lidi, ale i životní prostředí náš životní prostor. Přitom právě IRZ je jasnou signální lampou, která je jasný vykřičník Poukazující na skutečný stav životního prostoru který spolu s průmyslem chtě nechtě musíme sdílet . A tak tažení na lidi pokračuje !

Přes životní problémy se kterými se tady většina populace potýká nezbývá čas ani chuť přemýšlet nad těmito věcmi a tak tyto zásadní kroky,které ovlivní naše životy a Budoucnost našich dětí.Lidem unikají před očima doslova přes prsty. K tomu vhodně umíchané mediální bahno uhoupe každého kdo s nechutí přeletí titulek nebo jen letecky proletí odstavci oslavného článku inzertních plátků politických stran Deník(odkud-koli od nakl.Vltava Labe Press)

Tak se zamysleme,zastavme se na moment popřeme v sobě neutuchající shon za obživou. Ztrácíme aktuálně možnosti vedení boje za budoucnost svých dětí. Pomalu je nám ubíráno s občanských svobod a práv ! A je na nás,  jak se o tyto práva zasadíme,  jak si je dokážeme ubránit. Nám už sebrali "Budoucnost" a zbyl nám tady jen "Elán" . Naše děti, ale nemusí nést tuto zátěž je na nás,  jak a jakou budoucnost jim tady připravíme. Abychom se jim mohli bez ostychu podívat do očí a necítit přitom vinu za to do čeho jsme je přivedly.


Bandita-CZ


 

Vyhledávání

Kontakt