"je jedno na jaké straně stojíte důležité je jít rovně..."

Nemělo by vám uniknout.....

19.09.2011 05:19

 

Nemělo by vám uniknout.

 

Nemělo by vám uniknout, že přímo v Ostravě díky spolupráci Hn.DUHA a dalších zúčastněných vyrostly Farmářské trhy.Ten prvý byl v Ov. Porubě na Hlavní tř. Pod rondelem 10 září. A pokračování je  24. září, 8. října a 22. října .

Podle informací jde o skutečně sezónní jídlo, kde nehrozí že najdete artikly z dovozu či chemizované potraviny. Přesto je tam k mání široká škála potravin a jsou zde, jako bonus i řemeslnické výrobky a podobně.

Osobně to vnímám, jako vynikající počin jelikož devalvace označení potravin jako Bio se krutě podepsala do podvědomí lidí, kteří mají opravdu ponětí o tom co to vlastně ono Bio zahrnuje.

Jde mi o nesmyslnost transportů potravin do řetězců napříč Evropou a podobné hlouposti které i onu potravinu bez chemizací posouvá zcela jinde díky energiím vynaloženým na dopravu a podobně.

Vždyť tím nej Bio a Eko jsou věci z produkce lokálních zdrojů i v tomto tkví ona Ekologizace obchodu s potravinami a ne jen.

Takže Ostravští se mohou těšit přespolní mohou dorazit kouknout, jak farmářské trhy vypadají a snad někoho nadchne tahle prostá myšlenka a pomůže to i jinde vybudovat podobný projekt.

Já osobně pokud mě povinnosti neodtáhnou jinde dorazím. Pojedu se přesvědčit o tom že to prostě jde.

 

Green shot/redakce

info Hnutí duha

 

Vyhledávání

Kontakt