"je jedno na jaké straně stojíte důležité je jít rovně..."

Má to smysl ?

30.10.2011 08:33

 

 

Petice, podpisové akce a účast na heppenigu či demonstraci?

Má to smysl. Můžeme svou jakoukoli účastí smysluplně a účelně ovlivňovat život okolo sebe?

 

V prvé řadě s nezájmem veřejnosti se počítá. Proto se často argumentuje v prohlášeních tím, že jde jen o osamocené skupinky aktivistů a podobně . Protože podobným akcím chybí podpora veřejnosti a její zájem o ovlivńování života okolo sebe.

 

Netvrdím, že třeba podpisem petice dokážete okamžitě zvrátit situaci, kterou petice řeší. Váš podpis je výrazem souhlasu s předeslanou myšlenkou a počet podepsaných ukazuje na společenský vzorek obyvatel, který danou problematiku řeší a spojuje je onen stejný názor na věc.

Všichni činní politici musí kalkulovat s počtem možných hlasů k volbám a takto se může těch pár podpisů podepsat i nad alarmujícím signálem pro nutnost řešení .

V politické aréně to zase může být stimul využítí dané kauzy pro opoziční politiky, jako dobrý nástroj politických bojůvek, nebo snad i může dojít k pohnutí mysli a někdo se chytí té správné myšlenky.

 

Neštiťme se používat stejných praktik, jako ti co řídí náš stát. Politizujme.

 

Stojí to jen čas.

Času je málo to jistě ano, ale každá minuta věnovaná takovým to aktivitám se sčítá dohromady s minutami druhých. A tak na konci je výsledek opravdu patrný. Vyštědřit si čas, podpořit dobrou myšlenku by neměl být zas až tak velký problém. Každý z nás je potřeba, každý má svou hodnotu i jeho hlas a účast je obrovskou pomocí a i morální satisfakcí pro další práci těch, kteří se zabývají prací v těchto odvětvích.

 

Věřte, že každého je potřeba. Masa lidí má totiž neskutečnou moc a dokáže i nemožné, proč se teda nevykašlat na aktivismus, jak jej představují média staňme se masou. Buďme neodiskutovatelným faktem.

 

 

Bandita/green shot

Vyhledávání

Kontakt