"je jedno na jaké straně stojíte důležité je jít rovně..."

Hlavně potichu

15.08.2011 06:15

 

Hlavně potichu !

Zcela bez povšimnutí se připravuje způsob jak státní mašině na dluhy přihrát další finance.

Věřte, ale že nám/vám se zase o nic neuleví, ale právě naopak !

 

Život mnohých zde se dá přirovnat k návštěvě zchudlého sedláka v Městském nevěstinci.

 

My jsme oni sedláci a kam zařadit stát asi netřeba pomáhat to je evidentní všem.

Další peckou do obličeje rodičů a rostoucí budoucnosti, našim dětem. Je připravovaný plán plateb za vysokoškolské vzdělání.

Systém podle všeho asi bude takový. Jelikož než se naučíte číst a psát už jste přebrali na svou personu kus státního dluhu,

jako dědictví těch co si stihly už nahrabat. A tak, aby to nebylo málo neb lépe se žije člověku pod tlakem můžete si u státu vytvořit svůj vlastní dluh . Jak hezké pro budoucnost našich potomků. 

Evidentně stejná startovní čára zase mizí v dáli dnes více, jak kdykoli . 

Roste ne jen tady snaha a tlak na separaci vrstev obyvatel, vytváříme si zde nově třídní systém kde už jen i bydliště a majetky rodičů předurčují jedinci roli, kterou bude hrát. Vždyť ze všeho nejvíce utrpí ti, kteří sice nemají prostředky, ale mají to v hlavě poměrně v pořádku.Mohou sebe a nás posunout někam v budoucnu svým intelektem. Když už teda na studia není bude se moci onen jedinec zřejmě upsat státu zadlužit se a splácet při nástupu do zaměstnání. 

Přitom novelizace by právě měla pomáhat těmto lidem. Nutí mě to přemýšlet i v superlativech v čem je to ale?

Největší vykřičník je ten, že tato jako pomoc by podle slov Ministerstva školství neměla zasáhnout veřejné rozpočty a tak je tady " ? ". Kdo bude poskytovat finanční prostředky jen tak na x let bez nároku nebo jen snahy urvat kus do své kapsy a kdo bude ten kdo ty kapsy bude muset pakovat.

A tak se zase o pomoci mluví a přitom se tady vytváří další prostor pro Bank-ganksterské spolky na vytváření dalších nepřiměřených zisků pro organizace nadnárodního charakteru kde z rýžovišť v našich vodách v naši kapse nezůstane nic.

Výhody tady jsou to jistě například ta, že když od startu jste povinováni a pod tlakem nezbývá prostor k rozletu. Čili nezbývá než být spokojen, vděčen za šanci a za každou cenu platit a platit. V tomto koloběhu těžko někdo najde odvahu postavit se někomu něčemu, nebo snad už vůbec hledat alternativy a řešení vlastni nespokojenosti s diktátem. A tak nám tady ještě přibývají další kleště.   

Osobně vidím spíše snahu ne jen tady o vytvoření maximálních třídních rozdílů. A byť nejsem Marxista cítím v tom záměr.

Už tak je vidět v naší společnosti, jak krásně fungují nálepky, jak bezpracně tady mnozí přichází k nebetyčným ziskům ze státní kasy i když ona dosáhla svého dna. Jak stále stát má snahu šetřit na lidech a ještě má drzost si najímat za nehorázné sumy PR agentury aby lidem vhodně mediálně podali proč jim z toho nic bude stát zase něco brát. 

Všem krom zúčastněných v mašině na dluhy je jasné že úspory je třeba provádět opravdu a komplexně nejlépe však od hora dolů. Protože například pro úspory na ministerstvech se vyhodila kdejaká uklízečka garáž-majster a další takoví. Místo nich naběhly servisní firmičky kde se kamarádšoft rád podělí o zbytky z mršiny  . A tak výsledkem bylo to, že za práci co stála ve výsledku hodinovou mzdu řádově v desítkách korun. Platí ministerstva stokoruny za zalévání kytek mytí a opravy aut atd. atd.A tak krátkodobě propuštěním lidí vykázali úsporu, ale v dlouhodobém horizontu státní kase takto ještě přitížily.

Stejně to vidím zde, kde stát se jistě zaručí za své čerstvé mozky, ale díky uplatněnosti Vš. bude jediným kdo vydělá ten kdo se  vtlačí státu jako vhodný Bank-ganksterský spolek a ten kdo mu tu zlatou bublinu pošle pod stůl. Většině zůstanou jen oči pro pláč, od mládí  koloběh dluhů splátek a ohýbání zad.A ti kteří na to prostě mají (v kapse) pro ty se nic nezmění.....

 

 

Bandita-cz /info deník Právo

 

Anketa

Líbí se vám článek

ne nemohu souhlasit (14)
2%

vlastně se to ani nedá číst (690)
98%

Celkový počet hlasů: 704

Vyhledávání

Kontakt