"je jedno na jaké straně stojíte důležité je jít rovně..."

Halo pane Ministře.....

22.10.2011 05:42

 

Halo pane Ministře

Aneb otevřený dopis, který můžete i vy jmenovitě podepsat.

 

Poměrně slušně komický příběh se udál při snaze pěti neziskových organizací předat dopis ministru Chalupovi při příležitosti jeho návštěvy v Havířově.

Tam zasedala jeho pracovní skupina, která by primárně měla řešit problematiku se znečištěným ovzduším doposud, ale primárně řeší ne, jak na lokální ba regionální traviče. Řeší se pouze a jen jak vyzrát na občany a otočit problematiku jiným směrem. Nyní i pomocí prolomení ústavních zákonů.

Nespatřuji na kontrole lokálních topenišť nic zlého jen způsoby a rétorika, jaká se používá mě vadí a k tomu i to, jak se lže do médií, jak se smazávají negativní dopady průmyslu a žehrá se na lidskou lhostejnost, která zde panuje díky socio-ekonomické situaci většiny občanů v MSK mám namysli ty co nestihli vtrhnout do politiky nePrimátorují nikde -neMinistrují nebo neaspirují na Hejtmanské křeslo či se neúčastní jiných zlatokopeckých závodů v ČEZ-ké republice.

 

Nejdříve se snaha setkala s nepochopením ze strany reprezentace Havířova zřejmě ze strachu před despotou Chalupou. Poté iniciátoři dopisu byli upozorněni na možná vhodnou mezírku v údajně nabitém programu jednání p.Chalupy(ministr Živ.prostředí).A následně byli iniciátoři odmítnuti kanceláří ministra. Nakonec, když svou ochotu vtlačit do ruky dopis se závažným a k práci motivujícím obsahem potvrdili i účastí zástupci organizací, kteří se pod dopis podepsali. Nezbylo než pro možnou ostudu a konflikt pro neochotu jednat s lidmi z ulice, jak s oblibou častuje občany Chalupa, dopis si převzít.

V dopise se slušně pojednává o současné a nastávající situaci, dopis klade i několik cca 30 zásadních otázek týkajících se čistoty ovzduší. Nezávislí odborníci a lidé z Ekologických org., kteří se touto problematikou zabývají, nesdílejí pokřivený pohled zlatokopa v ČEZ-ké republice, vidí celý problém poněkud jinak a komplexněji. Je zřejmé, že objem emisí škodlivin nijak výrazně nevylepší tažení proti domkařům. Toto je jen alibistický práci a snahu simulující počin, kterým se dají krmit masmédia a jejich prostřednictvím to tu a tam spolkne nějaký nemyslící či lhostejný jedinec.Nejlépe však ČT a regionální odborníci na ekologii krajského zpravodajství viz učesané zprávy o oné schůzce v Havířově.

Nejsympatičtější na této společné akci neziskových organizací je to, že se povedlo spojit snahu několika organizací do jednoho směru. Doufám, že se jim povede v tomto trendu pokračovat a že jej organizace ještě vybrousí do zlatavého ostnu pro zlatavé zadnice úředníčků, úředníků a dalších potetntátních panáků z ČEZ-ké republiky. I Vy můžete být malým ostnem i Vy pokud předeslané myšlenky v dopise sdílíte se můžete připojit a to zde . V odkaze je znění dopisu i kolonka pro el.podpis.Teď je to i na nás zabojujme.

 

Bandita/ Okolo komína

 

Vyhledávání

Kontakt