"je jedno na jaké straně stojíte důležité je jít rovně..."

Až budem velcí budeme, jako ty Velký Bratře.

02.09.2011 06:25

 

 

Až budem velcí budeme, jako ty Velký Bratře.

 

Co se tu děje už není dávno k smíchu . Je neskutečné kam až chce státní mašina na dluhy zajít pro další páky na své občany.

Roste tady pokus vytvořit obří databáze o „zdraví“ svých občanů a ne jen.

Podle plánů by měly tyto registry krom normálních zdravotních záznamů obsahovat i jiné údaje, jako například-

zda někdy brali drogy, byli v nemocnici, nebo jestli se léčili z rakoviny. U Žen se budou zaznamenávat a sledovat potraty i umělé oplodnění, jaké člověk prodělal úrazy a také jak jsou na tom i členové rodiny a v jaké sociální situaci se člověk nachází !!!

 

Proč mají být evidovány a archivovány takové údaje? Proč by těmito údaji měla disponovat soukromá společnost? Kdo toto špiclování zaplatí a kolik to bude Stát(potažmo daňového poplatníka) stát? Na tyto otázky není sice jednoduchá odpověď, ale zkusme si to rozebrat.

Důvodem k vytvoření jsou podle protagonistů centralizace potřebných údajů. To není zlá myšlenka jenže zde evidentně budou mít k těmto datům přístupy tisíce lidí. Různí úředníci ,lékaři i mnohé instituce data se budou shromažďovat po celý váš život.Budou se spojovat s registry ministerstva Vnitra bydlišť občanů a podobně.

Nejhrozivějším je to, že tyto data bude zřejmě spravovat Soukromá firma a od počátku záměru upozorňuje úřad pro ochranu dat na to, že tento koncept má spoustu mezer, nevýhod. Přesto protagonisté se snaží prosadit koncept i přes tyto výtky včetně nesmyslné změny z anonymních registrů na Jmenné. Toto jasně vytváří prostor pro vydírání zaměstnanců i politiků a o podnikatelské sféře ani nemluvě. Celé to dohromady dává jasný obraz záměru okleštění dalších občanských svobod včetně práv na ochranu soukromých údajů. A tak po vzoru velkého Bratra posílíme despotický režim kde každý občan je jen pracovním nástrojem a masa musí být bez rozdílu vhodně ovládána a proto je třeba mít páku na tu bandu hlupáků.

Jen doufám, že se do příštího Června podaří tyto obludné snahy minimálně utlumit. Snad toto bude Poslední kapkou v nevyčerpatelné trpělivosti občana ČR.

Bandita-cz

Vyhledávání

Kontakt