"je jedno na jaké straně stojíte důležité je jít rovně..."

Aktuálně

14.08.2011 05:52

 

Aktuálně

 

 

Kam se poděli Ochránci přírody ?

 

Další ohrožený druh v naší republice?

Když si tak pročítám zprávy z tisku i online, nebo když se odhodlám zkazit si večer sledováním TV novin kdekoli. Stále slýchávám ve všech možných superlativech a ve spojitosti s různými kauzami a děním slovo „aktivista“.Mám teď namysli záležitosti týkající se pole aktivit v EKOLOGII. Ještě v době ne dávno minulé jsme přitom slýchávali spíše o ochráncích přírody o jejich mírumilovné povaze a roztomilé naivitě o chodu a smyslu života na zemi .

Jak mávnutím kouzelného proutku tito ochránci přírody zmizely a naší společnost podle médií zahltila snad jen banda aktivistů což jsou zejména dle oněch dobře motivovaných médií jen unuzené děti bez práce a smyslného vyžití nebo už i snad militantní důchodci postrádající soudnost bránící stromy nebo jinde svoje pozemky rodinný život či domy.

Z pohledu mimo tu louži bláta ve které se válíme může nestranným pozorovatelům snad připadnout, že oni Ochránci přírody už opravdu zmizely a nezůstalo tu po nich nic než vzpomínky a pár oslavných textů a fotek. Za to je tady vystřídala banda poblázněných nic netušící po slávě toužící ohluplá masa, která se svým postojem se chce asi zřejmě jen vymanit nádheře stereotypu systému, jenž z nich a jejich potomků dělá jen pracovní sílu bez mozku názoru a vlastních morálních zásad. Copak všichni masmédiím baštíme nám přisuzované role...? Copak jsme tu jak za dob „Rudého práva“ kde jediným správným a neodsouditelným názorem je onen mainstreamově tlačený vhodně a včas upravený názor. Kdo jde proti systému jde proti všem !

 

Tady se táhne hrubá nit sprostoty státního aparátu, který se neštítí proti svým lidem nasadit ne jen policii což se zde čas od času přes sliby i po Listopadu 89 sem tam stane, to když nějaký názorový mrzák posvětí policejní praktiky když pozná, že přes varování si lidé stojí za svým.

Tak nově dohry vstupují PR agentury a ti za naše vaše peníze vedou kampaň proti lidem .

Takto se vážení obrací investice formou daní a poplatků které by měli napomoci udržet tu kaluž bahna aspoň pohromadě když už to bahno je ku prospěchu zas a jen oné vyšší vrstvy .Přímo a cíleně proti vám.

Rétoriku ministra Životního prostředí pana chalupy o ekoteroristech, vyděračských spolcích a aktivistech .Hravě a s lehkostí přebrala placená média a PR agentury se rozjely na plný plyn.

Evidentně za účelem zkompromitovat snahy jednotlivců a skupin, které jeví evidentní až nebezpečný zájem o život a kvalitu životního prostoru okolo sebe.Vždyť jejich názory přímo kolidudují s nutností ekonomické stabilizace státu po vzoru velké Číny.Proč mají pracovní nástroje lamentovat o kvalitě života, když náplní jejich osudů je přece jen práce?

 

Tak nám tady v tichosti odebírají práva .Jedno za druhým pomalinku potichounku mizí stejně, jako vize nového lidského režimu po roce 89. Omezení Občanům možnost vstupovat do průmyslové výstavby (bránit sebe své životy a životní prostor)čili pod záminkou stability neovlivníme nic z toho co nám může přímo komplikovat život -nové ocelárny-spalovny-a pod. Jako přídavek k této hořké polévce jako hlavní chod je omezení Integrovaného registru znečišťovatelů(nemáme li informace můžeme těžko bědovat). Což po zavření úst má i za následek oslepení očí . Tak zbývá jen dezert třešinka na dort systémového diktátu. Umlčet vhodně a rázně všechny co by to mohli komplikovat. Dojdou li argumenty startujme policejní mašinu a jejich nově nabité hole.

Tak se vracíme zas zpět kde každý z řady čnící jedinec musí být nutně ovládán. "Což znamená být sledován, pod dohledem, špehován, veden, uzákoněn, reglementován, ohrazen, indoktrinován, přesvědčován, kontrolován, oceňován, odhadován, cenzurován, komandován lidmi, kteří nemají ani nárok, ani znalost, ani ctnost. Být ovládán znamená být při každém pohybu zaznemenán, zaprotokolován, zaregistrován, ohodnocen, orazítkován, ..."

Na konec se dá jen tiše postesknout nad dobami kde si společnost Jakš takž vážila bláznů kteří pro dobro čehokoli mnohdy všech dělají i to co by měli v rámci svých pravomocí a své pracovní náplně dělat jiní.Vraťme tedy bez hanění lidem status ochránce přírody a mysleme na to,že ne vše co je černé na bílém nebo v TV je nutně pravda.  Skládejme střípky do obrazu vlastního názoru.

 

Bandita-cz

 

Vyhledávání

Kontakt